Editoriál: Pán Chudík, je mi z Vás zle!

Vážení čitatelia, len nedávno nám pán policajný prezident Gašpar povedal, že pán Chudík je v kauze kupovania prednostných hlasov v obci Lomnička nevinný a polícia prehlásila, že volebná korupcia vyšetrovaním v obci Lomnička preukázaná nebola. Pre oživenie pamäte chcem uviesť, že vo voľbách do NRSR, ktoré sa konali začiatkom roka, sa verejnosť zaoberala tým, ako je možné, že pán Chudík získal v obci Lomnička nepomerne veľký počet hlasov. Krúžkovalo ho až 324 z 414 voličov, ktorí odovzdali hlas Smeru. Počet všetkých platných hlasov v Lomničke bol 500. Padlo podozrenie, že hlasy mohli byť kupované za cigarety. Lomnička je obec v ktorej má takmer sto-percentný podiel Rómske obyvateľstvo.

Vážený pán Chudík! Stiahol som si výsledky všetkých obcí Slovenska a skutočne som si dal záležať na tom, aby som si pozrel, ako ste si pri získavaní hlasov počínal. Ľudia v Prešovskom samosprávnom kraji by mali vedieť pár zaujímavých faktov. Najviac hlasov ste získali v Prešove. Bolo ich 1618. Prešov mal k 31. 12. 2015 počet obyvateľov 89 959 (Aj počty ďalších sídel budem uvádzať k vyššie uvedenému dátumu). Tých ktorí môžu pristúpiť k urnám je určite menej, ale pre ilustráciu to úplne stačí. V najväčšom meste kraja Vás volilo 1618 ľudí. Blahoželám, nevídaný úspech na župana. Druhé miesto v súťaži o popularitu bezúhonného doktora Chudíka získava Svidník, s počtom obyvateľov 11 289. Tu sa Vám podarilo ukoristiť „až“ 448 ľudí. Tretie miesto získava Bardejov kde ste získali neuveriteľných 397 hlasov, pričom v tomto meste žije 32 912 obyvateľov. Zemiakovú medailu si odnieslo Humenné, kde žije 33 945 obyvateľov a vy ste získali 390 hlasov. Piate miesto – Sabinov, 12 717 obyvateľov a 382 hlasov pre Vás. Šieste miesto – Snina, 20 174 a Váš zisk 330 hlasov. Siedme miesto Vranov nad Topľou 22 768 obyvateľov a z toho 329 tých ktorí Vám dali krúžok. A TERAZ VEĽKÝ POZOR. Obec Lomnička s počtom obyvateľov 3093 Vám odovzdala 324 krúžkov. Ďalej nám ostáva Stará Ľubovňa, kde ste chytili 294 hlasov pri počte obyvateľov 16 347 a desiatku Vašich najväčších obdivovateľov uzatvára mesto Poprad v ktorom k 31. 12. 2015 žilo 52 037 obyvateľov a vás zakrúžkovalo 255 voličov. Pre lepší prehľad ponúkam tabuľku, ktorú som získal na základe údajov Štatistického úradu Slovenskej Republiky.

chudik

Pán Chudík, na môj veľký žiaľ ste našim županom. Rád by som Vám verejne položil pár otázok. Ako je možné, že v konkurencii sídel, ktoré všetky majú nad 10 000 obyvateľov sa do prvej desiatky dostáva aj trojtisícová Lomnička? Nie je Vám to podozrivé? Myslíte si, že sme tu na Slovensku už všetci úplní hlupáci? Máte pocit, že vediete korektný politický boj? Nezdá sa Vám že tento výsledok môže zodpovedať podozreniam z korupcie? Alebo žeby boli v Prešove väčšinou nefajčiari? Prepáčte, ja nie som malý chlapec a neverím na takéto zázraky! Ja osobne si teda myslím, že podozrenia z korupcie sú na mieste a stačí mi na to hore uvedená tabuľka. Škoda, že to čo ja, si nemyslí aj pán Gašpar a jeho tím vyšetrovateľov. Nuž, on má kopec výpovedí a dôkazov, ja mám len tabuľku a intuíciu. Nič sa nedá robiť, ja policajný prezident nie som, ale som obyvateľ Prešovského samosprávneho kraja a pokojne Vám môžem verejne povedať, že je mi z Vás zle a že sa za Vás ako za župana hanbím. Ozaj, aby Vám nebolo smutno, hanbím sa aj za pána Kubánka. Šéf smeru (zámerne s malým „s“) v Prešovskom kraji, ktorý v Prešove zožal úspech v podobe 674 hlasov a hneď na druhom mieste chytil priazeň voličov v Lomničke v počte 306 a následne na treťom mieste úradovali Rakúsy v počte 143 hlasov. Ďalej nasledovali mestá ktoré majú desiatky tisíc obyvateľov a pán Kubánek išiel nad stovku iba vo Svidníku. Vy ste teda páni obaja narodení pod šťastnou hviezdou. Verím, že Vám tá šťastena a nenápadná priazeň voličov ostane čo najdlhšie. Mám však pocit, že pohár preteká a kauzy sa množia…

Lukáš Marhefka