STOLIČNOHO DŽYVKY V SEMIFINÁLE ZEM SPIEVA 2

Medzi jedenástimi semifinalistami druhého semifinálového kola súťaže Zem Spieva, sa Slovensku predstavilo aj trio z Veľkého Lipníka, Stoličnoho džyvky. Napriek tomu, že Miška a Terka Hrebíkové a Majka Mamrillová do finále nepostúpili, ich cestu v súťaži možno považovať za veľký úspech. Rovnako to vidia dievčatá, ktoré svoju účasť v druhej sérii folklórnej súťaže okomentovali takto:

„Zem spieva. Či už to nazvete ako súťaž, alebo šou, pre nás to bolo niečo úplne iné. Bola to veľká skúsenosť. Museli sme na sebe veľa pracovať, často aj pod stresom, nájsť si čas na nácviky či natáčanie. Ale všetko to stálo za to. Veľmi sme si semifinálový deň užili. Mali sme to o to náročnejšie, že sme šli až úplne nakoniec, avšak, nič nám neprekazilo radosť z toho, že môžeme zaspievať lipnícke piesne, na ktoré sme hrdé a ukázať kroje, v ktorých sa cítime vždy „ako doma“. Dlhé cestovanie do Bratislavy sme si spríjemnili aj spevom priamo vo vlaku, kde sme sa stretli s peknými reakciami. Chceme vyjadriť veľké ĎAKUJEME všetkým, ktorí nás podporovali, ktorí nám dodávali veľmi veľa energie a skutočne sme nečakali takú podporu aj od neznámych ľudí. Na vystúpení nás bolo pozrieť aj niekoľko kamarátov a známych, čo nám dodalo sebavedomie a silu. Tiež nesmieme zabudnúť aj na našich tanečníkov a kamarátky, ktorí to s nami celé absolvovali. Zem spieva budeme sledovať aj vo finálový večer. Všetci účastníci dali do toho obrovské nasadenie a nechali tam pre diváka srdiečko. My budeme veľmi držať palce všetkým, no najmä tanečníkom a našim kamarátom zo skupiny Bardfa a aj speváčkam- Rusínkam z FS Poľana z Jarabiny, ktoré sú pre nás hlavne veľkým vzorom. Nenechajte si to ujsť ani vy.“

Dievčatá, ešte raz gratulujeme, želáme veľa úspechov aj do budúcnosti a ďakujeme, že robíte dobré meno nielen svojej obci, ale aj celému Zamaguriu.

Lívia Dermová