Stredisko BACHLEDKA Ski and fun opäť rozširuje servis pre svojich zákazníkov. Po turisticky atraktívnej výstavbe tzv. Chodníka korunami stromov nasledovala v Bachledovej doline výstavba novej kabínovej lanovky. Marketingová špecialistka Martina Múdra prezrádza, že v súčasnosti prichádzajú s ďalšou novinkou: „Radi by sme vám predstavili projekt novej panoramatickej reštaurácie, ktorý rozšíri ponuku a zvýši úroveň poskytovaných služieb v stredisku. Nová reštaurácia bola navrhnutá známym architektonickým Ateliérom Compass. Ide o výnimočnú stavbu, podčiarkujúcu krásu prírody a čaro samotného miesta. Po ukončení stavby sa môže stať, že ju na vrchole Spišskej Magury budete musieť hľadať. Rozhodli sme sa totiž, že ju schováme.“

ČO NOVÁ STAVBA PONÚKNE?

  • Reštauráciu s kapacitou 190 miest
  • Panoramatickú terasu s kapacitou 400 miest
  • Veľký detský kútik
  • Kompletné zázemie pre rodiny s deťmi
  • Enviromentálnu učebňu
  • Obchod so suvenírmi a miestnymi výrobkami
  • Kaviareň s barom

PANORAMATICKÉ VÝHĽADY

Stavba bola navrhnutá tak, aby rešpektovala okolité prostredie, umocnila jedinečné výhľady na Belianske Tatry a svojou existenciou nenarúšala dané územie. Výsledkom je stavba, kde sa príroda a funkčnosť snúbia v jeden celok. Z vonku minimalistická, z vnútra otvorená a svieža stavba vytvorí priestor pre reštauráciu s panoramatickou terasou, obchod so suvenírmi a regionálnymi špecialitami i kaviareň s barom. Exteriér bude tvoriť zelená pochôdzna strecha s výhľadom na Belianske Tatry, terasa kaviarne a baru, detské ihrisko a prírodný amfiteáter so širokým schodiskom ponúkajúci priestor na kultúrne a športové podujatia.

BEZBARIÉROVOSŤ A RODINY S DEŤMI

Budova stojí neďaleko Chodníka korunami stromov, ktorý je jednou z mála atrakcií koncipovaných bezbariérovo. Práve preto je bezbariérovosť jedným z parametrov, ktorý spĺňajú aj všetky verejné časti novej budovy. Reštaurácia nezabudne ani na rodiny s deťmi, ktorým poskytne kompletné zázemie s baby friendly reštauráciu, priestorom na kojenie a veľkým detským kútikom.

PLÁNOVANÉ OTVORENIE

Prvých zákazníkov by mala budova privítať koncom roka 2018.  Naplno by sa mala rozbehnúť do prevádzky spolu s lyžiarskou sezónou 2018/2019.