Naše aktivity počas pandemických mesiacov

od | jún 9, 2020 | Aktuálne

Apríl 2020: KABARET NA STRECHE ZAUJAL AJ MARKÍZU! Tento mesiac sme vybehli na strechu nášho kultúrneho centra a keďže sa na ňu pozerajú stovky okien, zahrali sme na nej kabaret. Diváci boli doma a my na dobre viditeľnom mieste. Nápad lákal aj média. Dnes ráno, 20.4.2020, k nám do ateliéru zavítal Marek Vnenčák zo spravodajstva TV Markíza a čo to sa nás povypytoval o našom goralskom kabarete na streche. Ďakujeme za záujem a tešíme sa na reportáž, ktorá bude odvysielaná už čoskoro. 

Máj 2020: RAMAGU ATELIÉR je miesto pre kultúru a stretnutia. Počas kultúrnych podujatí si môžete spríjemniť čas nie len umením a prítomnosťou priateľov, ale aj niečím z ponuky RAMAGU. V čase, kedy je RAMAGU ATELIÉR zatvorený, herci divadla sa rozhodli využiť čas efektívne a pripraviť pre vás pochúťku pre dlhé zimné večery. V týchto dňoch osobne brázdia lúky a lesy Zamaguria a zbierajú tie najkvalitnejšie byliny priamo v náručí prírody tohto panenského kraja. V RAMAGU tak budete môcť zaručene ochutnať tie najkvalitnejšie čaje vlastnej výroby, zbierané priamo tými, ktorí vás budú po otvorení brán kultúrneho centra zabávať na javisku. Nazbieraný je už podbeľ a prvosienka. Nasadená je mäta, pripravuje sa stévia a variť sa bude aj púpavový med a bazový sirup. Návštevníci tak budú mať zaručenú najvyššiu kvalitu produktov z domácich zamagurských lúk.

Jún 2020: Situácia s vírusom ukázala, že možnosti publika sú cez online priestor ešte rozšírenejšie a tak RAMAGU ATELIÉR síce otvára svoje brány pre osobný kontakt s divákom, no v ponuke zachováva aj online akcie. Pôjde o dve diskusie. RAMAGU tento mesiac otvára aj letnú terasu a s ňou aj letné kino. Do svojich priestorov pozýva širokú verejnosť, ktorej prítomnosť bude určite nevyhnutná pre ďalšie fungovanie v týchto náročných mesiacoch. Kvízy, tvorivá dielňa, či obľúbené hranie spoločenských hier sa presúva na ďalší mesiac za predpokladu uvoľňovania opatrení. Ťahúňom júna je Folklórny večer so Simonou a Martinom, ktorý už v online priestore dosiahol viac ako 3,5 tisíc pozretí a vyslúžil si fantastické reakcie publika. Pozývame vás vychutnať si ho naživo už 20. 6. 2020.