Aktuálny repertoár


Goralské rozprávky (50 minút)

gr14jpg

Literárna predloha: Vodníkové zlaté kačky (V. Majerik, Peter Glocko)

Réžia: Michal Novák a Dušan Kubáň

Hrajú: Simona Bombarová, Lukáš Marhefka

Goralské rozprávky sú mozaikou troch príbehov, v ktorých sa deti stretávajú s čarovnými bytosťami, zvieratkami i kúzlami, na základe ktorých je vysvetľovaná dôležitosť pomoci svojím kamarátom, rozlišovanie dobra od zlého a deti majú možnosť spoznávať tunajšiu kultúru a tradície. Ide o interaktívne zábavné predstavenie, kde si spolu s hercami môžu zahrať aj deti.


Antigona v New Yorku – J. Glowacki (70 minút)

ANTIGONA

viac info

RéžiaMichal Novák a Dušan Kubáň

Hrajú: Simona Bombarová, Lukáš Marhefka, Lívia Dermová, Jám Gemza (alternácia Zdenko Dudžák)

Príbeh bezdomovcov poukazuje na život ľudí na ulici v rušnom americkom New Yorku. Aj napriek nepríjemným denným starostiam o prežitie majú bezdomovci svoje sny, spomienky a túžby. Ich naplnenie je však otázne…


Matka – J. G. Tajovský (50 minút)

matkapl_blak

RéžiaMichal Novák a Dušan Kubáň

Hrajú: Lívia Dermová, Simona Bombarová, Lukáš Marhefka, Zdenko Dudžák

Rodinné zázemie na dedine je svojou konzervatívnosťou častokrát azylom pred nástrahami moderného sveta. V tomto príbehu sa však stretávame aj s problémami vidieka a neoblomnými princípmi, či zásadami života na dedine. Matka, ktorá reprezentuje hlavnú postavu deja zvádza počas celej hry vnútorný konflikt vlastného štastia a štastia svojej dcéry…


Podnikavci – Š. Halász (60. minút)

plg_podnikavci

Réžia: Lívia Dermová

Hrajú: Simona Bombarová, Zdenko Dudžák, Lukáš Marhefka

Titul podnikavci patrí medzi súčasné slovenské veselohry. V našom podaní sa jedná o réžijný debut Lívie Dermovej, ktorá hru podáva s vlastným osobitým humorom. Dvojica Florián a Feríčko sa pred malou chvíľou vrátili z basy. V byte ich však čaká rozpredaný nábytok, neporiadok a prázdnota. Po malej chvíli sa však objaví očakávaná Floriánová manželka, ktorej prítomnosť začína zásadne hýbať dejom i životom mužskej dvojice. 


Polepetko – na motívy televíznej rozprávky (45 minút)

polepetko

Réžia: kolektív

Hrajú: Lukáš Marhefka, Lívia Dermová, Simona Bombarová

Rozprávka o Polepetkovi, je plná pesničiek a zábavných scén, ktoré rozprávajú príbeh chlapca – Polepetka, ktorý aj napriek tomu, že je chudák celý popletený, nachádza vďaka svojmu čistému srdcu svoju životnú lásku – princeznú Pletanu. Deti sa stretnú so zbojníkom, vojakmi, princeznou, kráľom a samozrejme s dvojicou Polepetko a Pletana.