Nuž, keďže po prvom kole sme si zvolili Zuzanu Čaputovú, priznám sa, že tento komentár si dovolím ladiť trošku uvoľnenejšie. Ja ako zatrpknutý neznaboh a prívrženec multi-sexuálneho pohlavného extrémizmu som nemal inú možnosť ako voliť nekresťanský živel a ultraliberálnu postojovú avantgardu v podaní pani Čaputovej. Som si vedomý svojho ťažkého hriechu a úpenlivo sa nádejam, že práve tento zločin nebude poslednou kvapkou na miske váh počas posledného súdu. Zároveň si plne uvedomujem, že viac ako 750-tisíc voličov pána Šefčoviča môže do mňa hodiť kameň.

Nominant SMER-u a (pseudo)nezávislý vyslanec za nedelenie na dobrých a zlých, či pekných a škaredých získal v druhom kole v Zamagurí 52,79% voličov. Maroš Šefčovič si v Zamagurí, oproti prvému kolu, prilepšil o 759 hlasov. Pokiaľ ide o novozvolenú prezidentku, pani Čaputovú, tá v prvom kole zlanárila na svoje hyperliberálne postoje 747 Zamagurčanov a neskôr sa k nej pridalo ďalších 333. Koniec koncov, vždy lepšie ako napríklad 666, pretože to by si konšpirátori mohli veľmi zle vysvetliť.

Kým v prvom kole bolo v našich 17 sídlach odvoliť 3199 občanov, tentokrát prišlo k urnám len 2459 voličov. Účasť v Zamagurí nepresiahla 50% ani v prvom kole a v tom druhom to bolo len 37,52%.

I keď prvé kolo v Zamagurí vyhrala pani Čaputová, hviezdami boli Štefan Harabin a Marián Kotleba. Tí v kresťanskom Zamagurí oslovili spolu 1235 voličov, čo bolo spolu 38%. Nie je to síce 1488, ako by si možno kde-tu nejaký prívrženec neofašizmu zaželal, ale pre správu o stave Zamaguria to celkom stačí. Ha-ra-bin a jeho výsledok svedčia pre mňa akurát tak o tom, že doba mečiarizmu nie je pre všetkých tak škandalózna ako by sa človek mohol domnievať. Nuž, ak v tejto krajine nie sú škandalóznosť a démonizmus mečiarizmu stále brané ako dogma, niekde nastala chyba. Ha-ra-bin je však postupne čoraz neškodnejší a on si to uvedomuje, práve preto kandidoval. Viac ma trápi Kotleba. Prepáčte mi, ale vyslovím to takto. Pri pohľade na jeho klan a prívržencov konštatujem, že dnes potrebujete na vstup do politiky tri veci. Maskáče, dobrý hlas a kvalitný strojček na vlasy.

Stalo sa však aj niečo výnimočné. Do politiky vchádza žena, a to niečo o Slovensku hovorí. Ako sa Spojené štáty posunuli zásadným spôsobom vpred a z černochov, voľakedy odsúdených k otroctvu, povstal prezident (Obama), aj Slovensko sa od patriarchálneho gerojizmu posúva smerom k lepšiemu a volí si ženu. Je to aj napriek mnohým žalostným okolnostiam dobrá správa a verím, že Čaputová bude tou prezidentkou, ktorá bude schopná chrániť nás najmä pred extrémizmom.